Rama in dina museibilder

Museer

Written by:

Har du någonsin besökt ett museum och tagit bilder på olika föremål som du sedan aldrig tittat på igen? Hur fina eller imponerande de än var under besöket vet du inte riktigt vad du ska göra med fotona efteråt. En kul idé är att framkalla bilderna och rama in dem snyggt och att göra dina museibilder till en del av din heminredning.

För att resultatet ska bli snyggt är det viktigt att du använder passande ramar och rätt tekniker. En ram ska dels passa till själva motivet, dels till lokalen den ska hänga i och här bör du ta med saker som inredningsstil och färger i beräkningen. Rätt inramning innebär också att formen och materialet på ramen passar föremålet som visas och när du ska hänga upp bilden bör den ha korrekt höjd och vinkel.

Satsa på detaljer

När du är ute och fotar under resan kommer du säkert ta massor med bilder på vackra platser, intressanta monument och kul stunder med vänner och familj. På ett museum är det däremot framförallt artefakter och små detaljer som hamnar i fokus, exempelvis en skulptur eller ett mynt från svunna tider. Du kanske har tagit bilden på plats, till exempel Kairos världsberömda museum, Uffizierna i Florens eller har du varit på en resande utställning på hemmaplan?

Välj några fina bilder som du tagit på museiföremål och rama sedan in dem i en snygg, enhetlig stil som får dem att matcha varandra. Du kan till exempel satsa på olika guldföremål du fotat genom åren och sätta dem i en elegant passepartout och hänga upp dem geometriskt i hallen eller vardagsrummet. Effekten blir oerhört stilren och elegant, samtidigt som den påminner om dina besök på olika museer. Ett kul sätt att väcka härliga minnen samtidigt som du omger dig med fascinerande historia.

Skulle det vara så att du inte har några passande bilder för närvarande går det precis lika bra att köpa färdiga foton, vykort eller posters. Huvudsaken är ju att du får se dina favoritmotiv och inspireras av dina omgivningar.

lookout