The British Museum

Museer

Written by:

Det brittiska muséet i London erbjuder en fantastisk blandning av allt som har med makalös historia att göra. Här kan man bese riktiga mumier från de många brittiska utgrävningarna i Egypten, på 1800- och 1900-talen, grekiska och romerska mästerverk, kinesiska vaser och medeltida klockor. Det finns i princip allt, och återigen är detta ett museum man helst bör planera lite i förväg för.
Här har man verkligen gått in för att alla åldrar skall få en oförglömlig upplevelse och går man in på det brittiska muséets hemsida kan man inte bara hitta viktig information som öppettider utan även se vilka slags events man har planerat. Det är till exempel inte ovanligt med guidade visningar för barn där både små och stora får prova på kostymer av olika tidsepoker liksom att måla egna versioner av det de sett.
Varje fredag har man öppet lite längre på muséet och då händer det att man arrangerar specialvisningar och till och med konserter. Missa inte heller den späckfulla shopen som har massor av roliga souvenirer som man kan ta med sig som smycken, spel och kopior av utställningsobjekten.

lookout